Hav respekt for strøm og lad os klare el-installationerne

Elektricitet kræver fagfolk, fordi den i yderste konsekvens kan være livsfarlig. Det er derfor, det er vedtaget ved lov, at du kun med ganske få undtagelser altid skal bruge en autoriseret el-installatør. Eksempelvis os!

Vores referenceramme spænder bredt. Vi betjener både private samt erhverv og industri fra forskellige brancher, og vi gør os umage for, at alle vores kunder får den samme gode oplevelse og kvalitet, uanset opgavens omfang og kompleksitet.

Brug os til installering, reparation og service vedrørende:

Udendørslys

Indendørslys

Elektriske apparater
som fx vaskemaskine, tørretumbler, ovn osv.

Opsætning af antenne
og/eller udlægning af kabler for TV-signal

Byggestrøm
nødvendig strøm for håndværkere på en byggeplads

Kraftstik inde og ude

Herunder kan du være sikker på, at vi ved alt om de nyeste lovkrav, energibesparende foranstaltninger m.m., og den viden deler vi hellere end gerne ud af. På den måde er du altid sikret det bedst mulige resultat.

 

Sådan fungerer en el-installation: En el-installation består grundlæggende af to installationer. Dels stærkstrømsinstallationen, dels kommunikationsinstallationen.

Stærkstrømsinstallation

Denne installation kaldes også for lys- og kraftinstallation og sørger for strøm til lys og kraft til elektriske apparater. I nyere bygninger og boliger er stærkstrømsinstallationen i mange tilfælde styret af en såkaldt intelligent installation (IBI-anlæg). Stærkstrømsinstallationens fire hovedfunktioner:

 

  1. Måling af strøm
    Fra forsyningsselskabet ledes strømmen ind i bygningen til dens elmåler, der måler strømforbruget. Fra elmåleren ledes strømmen til gruppetavlen.
     
  2. Sikring mod fejlstrøm, overbelastning og kortslutning
    I gruppetavlen er de vigtigste komponenter hhv. fejlstrømsafbryderen og gruppeafbryderen. Fejlstrømsafbryderen går også under betegnelsen HFI- eller HPFI-afbryder og beskytter personer og dyr mod at få strøm fra fejlbehæftede apparater og installationer. Kort forklaret afbryder den straks strømmen, hvis strømmen fejlagtigt ledes til jorden fx via et menneske.
     
  3. Fordeling af strøm
    Via kabler fordeles strømmen fra gruppetavlen til bygningens forskellige rum.
     
  4. Brug af strøm
    Ved hjælp af stikkontakter og lampeudtag giver strømmen lys til lamper og liv til apparater. Stikkontakter findes både med og uden afbryder. Forskellen er forbindelse til jord eller ej. Til jord er der tre huller, mens stikkontakter uden jord kun har to. Man plejer at sige, at jordforbindelse giver ekstra sikkerhed, da fejl på strømmen herved føres til jorden via jordlederen.

 

Kommunikationsinstallation

Denne type installation omfatter de forskellige signaler og forbindelser, der også er behov for i en bygning udover elinstallationer. Fx antenneforhold, fiber, internet, telefoni osv.

 


 

Ambassadør for den grønne omstilling

Vi forsøger hver dag at tage størst muligt hensyn til miljøet. Dels under arbejdet, hvor vi fx har fokus på materialevalg, spild og affaldssortering. Dels i forhold til at anbefale vores kunder at gå med energirigtige løsninger.

Det er naturligt for de fleste aktører i byggebranchen at have fokus på bæredygtighed og energioptimering ved nybyggeri. Fx hvor opvarmningskilden er miljørigtig, og de elektriske indretninger er energibesparende. Er din bolig derimod af ældre dato, er der helt sikkert grundlag for forbedringer. Både til gavn for miljøet og for din økonomi. Herunder er der ofte statslige tilskudsordninger, hvilket vi selvfølgelig altid har overblikket over og kan hjælpe dig med at søge.


Oplagte muligheder for miljøoptimering:

Udskift det gamle fyr med et jordvarmeanlæg

Fossile brændstoffer er miljøbelastende. Så hvis det gamle olie- eller gasfyr er udtjent, og du har et velegnet have-areal til formålet, bør du overveje et jordvarmeanlæg, der også kaldes en væske-til-vand varmepumpe. Et jordvarmeanlæg omdanner jordens varme til opvarmning af boligen og boligens brugsvand og vil kunne begrænse din boligs CO²-udslip betydeligt. Hertil er investeringen hurtigt tjent hjem, da du på årsbasis kan spare op til 60% i forhold til tidligere.

Udskift det gamle fyr med en varmepumpe

Skal det gamle olie- eller gasfyr skiftes, og har du fx ikke areal nok til at anlægge jordvarme, er en luft-til-vand varmepumpe et godt alternativ. Denne pumpetype er billigere end et jordvarmeanlæg og har næsten de samme miljømæssige og økonomiske fordele. En luft-til-vand varmepumpe udnytter luftens varme til opvarmning af både bolig og brugsvand og er især effektiv i boliger med vand-ført gulvvarme.

Spar på strømmen og styr stuetemperaturen med en varmepumpe

Har du en bolig, der er opvarmet med ren elvarme og/eller brændeovn – fx et sommerhus – er en luft-til-luft varmepumpe en lille og meget fornuftig investering. Faktisk kan du som minimum halvere udgiften til el, ligesom du har den store fordel, at du vil kunne regulere stuetemperaturen efter behov. På varme sommerdage kan du nedkøle, og på kølige vinterdage kan du opvarme. Typen fungerer ved at den trækker varmen ud af luften udefra og blæser den indenfor.

Hvordan ovenstående varmepumper adskiller sig fra hinanden og fungerer i praksis, kan du læse mere om her.

Lav grøn energi til eget forbrug med et solcelleanlæg

Solen er en vedvarende energikilde og udnyttes i stor stil til fremstilling af grøn energi. Det gøres med solceller, der kort fortalt fungerer på den måde, at de omdanner op til 20% af sollyset til elektricitet. Et solcelleanlæg består af solcellepaneler, der er forholdsvis pladskrævende og afhængig af placering for maksimal ydelse. Panelerne opsættes oftest på taget, men kan også placeres direkte på jorden, hvis arealet er stort nok, og lokalplanen tillader det. Investeringen er typisk tjent hjem efter ti år.

Andre steder at spare på strømmen

Tilsammen tæller alle tiltag i det samlede regnskab. Tjek energimærkningen, når du køber nye hårde hvidevarer og vælg de energioptimerede modeller. Derudover kan du med fordel skifte konventionelle pærer til LED-pærer og måske endda overveje tidsindstillet eller sensorstyret belysning.