Autoriserede og erfarne i professionel el-service

Alt i elteknisk arbejde. Brug os trygt til installation, reparation, service og rådgivning. Sidstnævnte fx ifm. energioptimerende tiltag.

Som elektrikere løser vi opgaver for private, offentlige institutioner samt for erhvervs- og industrivirksomheder. Herunder gør vi os umage for, at alle vores kunder får et godt resultat og en god oplevelse af processen – uanset om opgaven er stor eller lille, simpel eller kompleks.

Typiske elektrikeropgaver

Vi klarer alt fra kabelføring ifm. fx internet, opsætning af ladestandere, udskiftning af gamle belysningskilder til LED, etablering af kraftstik og byggestrøm, til opbygning af industritekniske maskintavler

Til dig, der vil vide mere om elektrikerhåndværket:

En elinstallation kan som udgangspunkt være enten en stærkstrømsinstallation eller en kommunikationsinstallation.

Kommunikationsinstallation

Denne type installation vedrører de signaler og forbindelser, der skal til på kontoret, i hjemmet m.fl. Dvs. fiber, internet, telefoni, antenne og lign.

Stærkstrømsinstallation

Denne elinstallation, der også kaldes lys- og kraftinstallation, sørger for hhv. strøm til lys og kraft til elektriske apparater som vaskemaskinen, varmeanlægget osv. I mange nybyggerier styres alle installationerne centralt via et IBI-Anlæg. Stærkstrømsinstallationens 4 hovedfunktioner:

Måling af strøm

Fra forsyningsselskabet ledes strømmen ind i bygningen til dens elmåler, der måler strømforbruget. Fra elmåleren ledes strømmen til gruppetavlen.

Fordeling af strøm

Via kabler fordeles strømmen fra gruppetavlen til bygningens forskellige rum.

Sikring mod fejlstrøm, overbelastning og kortslutning

I gruppetavlen er de vigtigste komponenter hhv. fejlstrømsafbryderen og gruppeafbryderen. Fejlstrømsafbryderen går også under betegnelsen HFI- eller HPFI-afbryder og beskytter personer og dyr mod at få strøm fra fejlbehæftede apparater og installationer. Kort forklaret afbryder den straks strømmen, hvis strømmen fejlagtigt ledes til jorden fx via et menneske.

Brug af strøm

Ved hjælp af stikkontakter og lampeudtag giver strømmen lys til lamper og liv til apparater. Stikkontakter findes både med og uden afbryder. Forskellen er forbindelse til jord eller ej. Til jord er der tre huller, mens stikkontakter uden jord kun har to. Man plejer at sige, at jordforbindelse giver ekstra sikkerhed, da fejl på strømmen herved føres til jorden via jordlederen.

Hvad der ellers lyser op i vores el-afdeling:

Vores kvalitetssikring er afgørende - også iht. prækvalifikation

1. juli 2024 - af MS

Vores kvalitetssikring er afgørende - også iht. prækvalifikation

Læs mere …  
 Løn skal ikke være begrundelsen for at vælge håndværksfag fra 1. marts 2024 - af MS

Løn skal ikke være begrundelsen for at vælge håndværksfag fra

Læs mere …  
Den rigtige indstilling kommer i første række for Jimmi

Den rigtige indstilling kommer i første række for Jimmi

Læs mere …