Nature

Installering i privaten, i sommerhuset, i boligforeningen, på virksomheden og i det offentlige rum…

Ingen elbil uden ladeboks – lad os installere den for dig

Både hybrid- og elbilen har et stort indbygget batteri, der kræver opladning. Ofte flere timer. Den belastning er almindelige stikkontakter ude og inde slet ikke bygget til. Heller ikke selvom der med købet af elbilen følger et opladerkabel, der har fået tilnavnet ’Mormor-lader’.

Pga. risiko for overbelastning med brand som yderste konsekvens er Mormor-laderen kun til nødbrug. Fx hvis du ikke har strøm nok på bilen til at komme hjem fra mormors kaffeselskab. Heraf navnet. - Løsningen er en særskilt ladeboks til elbilen, og lovmæssigt skal den installeres af en autoriseret elinstallatør som fx os.

Den optimale opladningsløsning

Til opladning af elbil i hjemmet og i fx sommerhuset anbefaler vi et separat system med egen HPFI-afbryder og sikringsgruppe. Det er sikkerhedsmæssigt den bedste løsning, ligesom du herved tydeligt kan skelne husholdningens elforbrug med bilens.

Opladning med eller uden binding?

Nedenfor har vi forsøgt at forklare forskellen.

Ladeboks m/binding

Ved køb af ny hybrid- eller elbil er prisen ofte inkl. opsætning af en ladeboks. Denne opsættes af en kædebaseret udbyder, der samtidig får dig som abonnent/lejer* ud fra faste afregningsmodeller og services. (Priser fra kr. 49,-/md. og opefter).

Ladeboks u/binding

Ladeboksen fås i løssalg i op til flere forskellige fabrikater med nogenlunde samme prisniveau. Her vælger du selv el-udbyder og afregnes udelukkende til markedstaksten ud fra dit reelle elforbrug. Desuden er ladestanderen din egen.

50% besparelse

Hvad du skal vælge, afhænger af dit opladningsmønster. Kommer du fortrinsvis til at oplade hjemme, er ladeboksen u/binding værd at overveje. Du kan nemlig spare mindst halvdelen.

Bestil os trygt til installering af dit opladningssystem

Hvad enten du er privat, indehaver af en virksomhed eller repræsentant for en boligforening, kan vi rådgive dig, så du får et perfekt afstemt opladningssystem i forhold til netop dine opladningsbehov. Vi holder os nemlig ajour med den sidste nye udvikling og lovgivning på området indenfor opladning af eldrevne biler.

Forhandler af Zaptec Go

Som udgangspunkt installerer og servicerer vi alle godkendte opladningssystemer. Men vi forhandler og anbefaler især den meget brugervenlige Zaptec Go. En lille og kompakt ladeboks, der bl.a. er kåret som 'BEDST I TEST' i både Norge og Sverige og udråbt som vinder af en Red Dot Design Award.

Zaptec Go fås i flere farver og passer til alle elbiler. Den er udviklet til det norske klima, der som bekendt kan være ret ekstremt. Derfor er kvaliteten robust, og du får 5-års garanti på ladeboksen.

Læs mere om Zaptec Go

Om statens afgiftsfritagelse

Det er en udbredt misforståelse, at man kun kan få del i den statslige ordning med tilbagebetalt elafgift (indtil 2030), hvis man er *abonnent/lejer.

Med en særlig app kan enhver, der har en eldrevet bil være med i den fordelagtige ordning. (Dog kun hvis man ikke i forvejen modtager godtgørelse fra ordningen. Fx iht. solceller, varmepumpe eller elvarme).

Sådan får du en del af elafgiften tilbagebetalt...

Indtil 2030 kan du fra staten få tilbagebetalt en del af elafgiften (afgiftsrefusion). Dog kan du kun komme i betragtning til dette med en formaliseret aftale. Den aftale kan du indgå med os ved at downloade en app til formålet udviklet af techvirksomheden, Monta. 

Appen giver dig følgende fordele:

  • Overblik over hvor de p.t. flere end 150.000 ladestandere i Europa er opsat
  • Indstilling til ’Smart Charging’ så opladning sker, når strømmen er billigst/grønnest
  • Mulighed for indtjening ved udlån til andre med elbil
  • Straksudbetaling af afgiftsrefusionen

 Hent Monta i App Store eller Google Play og vælg et abonnement hos os. (Appen guider dig).

Priseksempler

Pr. ladeboks koster det 69 kr./md. inkl. moms. Til gengæld får du 0,74 kr. retur pr. kWh.

Din fortjeneste!

20.000 km årligt kræver iflg. FDM 4.000 kWh, hvilket svarer til ca. 334 kWh/md. 

247,16 kr. (334 kWh x 0,74 kr.)
-69,00 kr.
= 178,16 kr./md.

 

Ønsker du hjælp?

Kontakt Søren Bisgaard

scb@be-as.com